Oakfield

Oakfield Champignons BV is een professioneel handelsbedrijf met volledig eigen productie van champignons. Als handelsbedrijf kennen we de markt en spreken we de taal van de (internationale) handel, als kweker hebben we de ervaring en kennis van het kweken van kwalitatief hoogwaardige champignons. Deze combinatie stelt ons in staat om die paddenstoelen die onze klanten nodig hebben en om snel te kunnen schakelen op het moment dat onze klanten daarom vragen. De korte lijnen tussen consument en kweker maakt een snelle informatie uitwisseling mogelijk en zorgt voor een grote flexibiliteit. Wij kweken witte champignons, kastanje champignons, oesterzwammen, Shiitakes, Eryngii’s (koningsoesterzwammen), Nameko, Shimeji en Maïtakes.

Wij proberen niet om zoveel mogelijk kilo per meter te telen, maar wij kweken kwalitatief hoogwaardige champignons in de volumes die onze klanten nodig hebben. Hierdoor hebben we nagenoeg geen voorraden en kunnen we een maximale versheid garanderen. Wij produceren, verpakken en expediëren alles op één locatie; onze kwekerij in Stramproy. Dit draagt bij aan de optimale versheid, omdat de producten niet onnodig hoeven te worden verreden van productie- naar verpakkingslocatie.

Wij hebben jarenlange ervaring in het rechtstreeks beleveren van de Engelse retail (Waitrose, Morissons, Tesco, Aldi UK, Ocado, …) en deze ervaring hebben we aangewend om ook klanten in de rest van Europa en zelfs de hele wereld te kunnen beleveren.  We hebben de nodige certificeringen (zie pagina certificeringen) die onze kwaliteit en eerlijke manier van kweken onderschrijven.

Wij zijn een financieel sterke partner. Onze BV en ook het Engelse moederbedrijf zijn volledig onafhankelijk van een bank. Het geld dat wordt betaald voor onze champignons, komt dan ook weer terecht daar waar het hoort: bij het bedrijf zelf en wordt weer geïnvesteerd om de kwaliteit en service nog verder te verbeteren. Ons team bestaat uit jonge, gedreven mensen met een enorme schat aan ervaring. Dit alles zorgt ervoor dat de continuïteit gewaarbord is.

Kortom, Oakfield Champignons BV zorgt ervoor dat u als klant geheel ontzorgd bent.